Széchenyi 2020 - Befektetés a jövőbe

Köszöntjük Tardona község weboldalán!

Tüdőszűrő nap

 

Tisztelt Tardona lakosai!

 

Ezúton értesítjük Önöket, hogy településükön lakossági TÜDŐSZŰRÉST tervezünk.

 

A szűrés tervezett időpontja:

2015. július 23. 09:30-13:00

A vizsgálat a jelenleg érvényben lévő Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv határozata alapján

minden 40 éven felüli lakos számára ajánlott.

A 18-40 éves korosztályba tartozók 1700 Ft térítési díj ellenében vehetik

igénybe a szolgáltatást!

A szűrővizsgálaton nem kell részt venni azoknak a szeméIyeknek, akik egy éven belül ilyen vizsgálaton igazoltan részt vettek, illetőleg tüdőgondozó intézetben gyógykezelés alatt állnak.

Felhívjuk a figyelmet a tüdőszűrésen való megjelenés fontosságára, saját és családja egészsége érdekében. A szűrővizsgáIat célja a fertőző megbetegedések korai felismerése, azok forrásainak felkutatása, valamint a fertőzés veszélyének elhárítása. A gümőkór (TBC) és a tüdőrák korai felfedezésének ma is leghatékonyabb módszere a rendszeres tüdőszűrésen való megjelenés.

A szűrést a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi oktatókórház, Térségi Diagnosztikai Szűrőcentrum kötelékébe tartozó, új digitális röntgenkészülékkel felszerelt szűrőbusza végzi. A buszban történik az adminisztráció (az adatfelvétel-adategyertetés, lakcímkártya és TB kártya alapján). Itt kapott helyet az öItöző rész és a röntgen felvételi fülke is. Így a szűrés kulturált körülmények között zajlik, a felvételek minőségét pedig a modern képalkotó technika garantálja.

Az önök érdekében, az önök szolgálatában.

A szűrőbusz dolgozói