Köszöntjük Tardona község weboldalán!

Tardona Sétaösvény túraútvonal hálózat

A "Tardona Sétaösvény" jelenleg fejlesztés és átalakítás alatt áll, új hosszú távú tanösvénnyé alakul, valamint egy új rövid szakasz kialkításával a szomszédos településen látható turisztikai attrakciók érhetőek majd el, tervezett nyitás: 2021. június 1.

Tardona Önkormányzatának működtetésével és fenntartásával elindult a „Tardona Sétaösvény” elnevezésű túraútvonal hálózat, Tardona megismertetése és a turizmus fellendítésének segítésére. A túrahálózat több kisebb útvonalból áll.


„Tardona Ösvénye” elnevezésű belterületi 3 km hosszú szakasz, ahol fotókiállítás tekinthető meg, ehhez kapcsolódóan elindult a

„Kincskeresők Útja” elnevezésű játék is az útvonalon, bárki ingyenesen használhatja, a Könyvtár előtti tárolóban találják a térképet és játékleírást. Reméljük, hogy sokan örömüket lelik benne, és végigsétálnak, játszanak az útvonalon, hiszen sok érdekes információt szerezhetnek a faluról, főleg a fiatalok, akik megismerkedhetnek azzal, hogy mikor és hol volt Tardonán a vízimalom és kisvasút, a lakosság és a Néprajzi Múzeum jóvoltából megtekinthetik az útvonalon milyen volt falunk 1937-ben, vagy a ’70-es években. 

„Harica csobbanó”, a patakmentén, a kutyát sétáltató gazdák kedvére 

„Zúgó Ösvénye” ahol a mobil erősítő torony környékére lehet a kijelölt útvonalon eljutni.

Szeretnénk széles körben bemutatni Tardonát és környékét, bízunk benne, hogy a túrázók megszeretik az útvonalainkat. 
Szeptemberben további ösvényekkel bővítjük a kínálatot, kialakításuk jelenleg szervezés alatt áll.

A Tardona Sétaösvény kapcsán bátran keressenek bennünket, telefonon vagy személyesen.

Telefon:
48/507-221 Tardona Községi Önkormányzat - nyitva tartási időben és
30/7735293 Pál Lilla