Széchenyi 2020 - Befektetés a jövőbe

Köszöntjük Tardona község weboldalán!

Föld Napja 2012

A Tardonai Fiatalok Hagyományőrző Egyesülete TAVASZI NAGYTAKARÍTÁST szervezett a falu területén, valamint a Tardonáról kivezető utak mentén a Föld Napja alkalmából. 
A résztvevők vasárnap, április 22-én 9 órától gyükeztek a Polgármesteri Hivatal előtti téren és onnan indultak a falu különböző utcáit megtisztítani. Bár nem volt nagy az érdeklődés az esemény iránt, azok akik megjelentek sokat segítettek abban, hogy falunk képe javuljon és tisztábbak legyenek az utcáink, valamint a faluból kivezető utak széle. 
Köszönjük mindazoknak, akik részt vettek, hogy segítettek szebbé és tisztábbá tenni falunkat, és csökkenteni ökológiai lábnyomunkat! 
Természetesen környezetünk tisztán tartása és a hulladék csökkentése fontos feladatunk továbbra is. Falunk tisztaságáért minden nap tehetünk egy kicsit azzal, hogyha nem dobjuk el a csokis papírt, műanyag flakonokat, cigis dobozokat és a csikket sem, mivel az is nem lebomló szemétként csúfítja a buszmegállókat, a házak melletti járdarészeket. Nagyon fontos, hogy megelőzzük az illegális szemét elhelyezését a külterületeken, például a temető feletti részen, valamint a Bükk felé vezető köves út mentén. 
Mi is a Föld Napja? Ha többet szeretnél róla tudni, nézd meg a Föld Napja Alapítvány honlapját: www.fna.hu