Széchenyi 2020 - Befektetés a jövőbe

Köszöntjük Tardona község weboldalán!

MEGÚJUL TARDONA KÖZVILÁGÍTÁSI HÁLÓZATA

Tardona Község Önkormányzata 2014 őszén sikeres pályázatot nyújtott be a KEOP-2014-5.5.0/K számú, Közvilágítás energiatakarékos átalakítása című pályázati konstrukcióban, melynek keretében 100% támogatási intenzitás mellett 11.438.636 Ft támogatásban részesült.

A projekt során Tardona település közvilágítási hálózatának korszerűsítése valósul meg. A közvilágítás biztosítása az önkormányzatokra vonatkozó törvény értelmében az önkormányzat alapfeladatai közé tartozik. Minősége alapvetően befolyásolja az áthaladók, az itt élők és az itt tartózkodók közérzetét, túlzott alkalmazása azonban felesleges többlet költséget jelent az önkormányzat számára.

A lámpatestek cseréjének célja a fényforrások korszerűbb fényforrásokra történő váltása, a közvilágítási költségek csökkentése érdekében. Kicserélésre kerülnek a közvilágításban alkalmazott hagyományos kompaktlámpák korszerű LED-es lámpatestekre. A beruházás eredményeképpen az érintett közvilágítási hálózat felvett teljesítménye 49,39%-kal csökken, aminek eredményeképpen a villamos energia fogyasztása évente bruttó 841 E Ft megtakarítást jelent az önkormányzat számára.

A projekt támogatói okirata 2015. február 02-án lépett hatályba, melyet követően az önkormányzat megkezdte a projektben részt vevő szolgáltatók kiválasztását. A kivitelezési munkák előre láthatólag augusztus végén fejeződnek majd be, kérjük a T. Lakosok szíves megértését az esetleges közvilágítás kimaradásokkal kapcsolatban.

Kedvezményezett neve és címe: Tardona Község Önkormányzata (3644 Tardona, Aradi út 1.)

Projektazonosító szám: KEOP-5.5.0/K/14-2014-0045

Projekt cím: Tardona közvilágításának korszerűsítése LED lámpatestek alkalmazásával.

Projekt elszámolható összköltsége:11.438.636, Ft

Támogatás összege: 11.438.636, Ft

Támogatási intenzitás: 100%