Széchenyi 2020 - Befektetés a jövőbe

Köszöntjük Tardona község weboldalán!

Tüdőszűrés 2016. október 21., 24.

Tisztelt Tardonai Lakosok!
 
Ezúton értesítjük Önöket, hogy településükön lakossági TÜDŐSZŰRÉS-t tervezünk.
 
A szűrés tervezett időpontja:
2016. október 21. (péntek)
2016. október 24. (hétfő )
10:00-13:00

 
Helyszín: Művelődési Ház (Kossuth utca 32.)
 

A vizsgálat a jelenleg érvényben lévő Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve határozatának alapján minden 40 éven felüli lakos számára ajánlott.
A 18-40 éves korosztályba tartozók 1700 Ft térítési díj ellenében vehetik igénybe a szolgáltatást!
 
A szűrővizsgálaton nem kell részt venni azoknak a személyeknek, akik egy éven belül ilyen vizsgálaton részt vettek, illetve tüdőgondozó intézetben gyógykezelés alatt állnak.
 
Felhívjuk a figyelmet a tüdőszűrésen való megjelenés fontosságára, saját és családja egészsége érdekében. A szűrővizsgálat célja a fertőző megbetegedések korai felismerése,
azok forrásainak felkutatása, valamint a fertőzés veszélyének elhárítása. A gümőkór (TBC) és a tüdőrák korai felfedezésének ma is leghatékonyabb módszere a rendszeres tüdőszűrésen való megjelenés.
 
A szűrést a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Térségi Diagnosztikai Szűrőcentrum kötelékébe tartozó, új digitális röntgenkészülékkel felszerelt szűrőbusz végzi. A buszban történik az adminisztráció (az adatfelvétel-adategyeztetés, lakcímkártya és TB kártya alapján). Itt kapott helyet az öltöző rész és a röntgen felvételi fülke is. Így a szűrés kulturált körülmények között zajlik, a felvételek minőségét pedig a modern képalkotó technika garantálja.
 
Az Önök érdekében, az Önök szolgálatában. 
A szűrőbusz dolgozói